MENIU

Un medic clujean a înapoiat mita după ce pacientul a murit

Foto: citynews.ro

Un medic clujean, şeful secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Turda, a dat înapoi mita după ce pacientul său a murit, potrivit site-ului citynews.ro.

Reporterii de la citynews.ro l-au filmat cu camera ascunsă pe doctor în timp ce aceasta înapoia banii fiicei pacientului decedat.

Nicolae Tompa, un bărbat de 64 de ani din Turda, a făcut accident vascular şi a fost internat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Cluj-Napoca. După şase săptămâni, când s-a simţit mai bine, a fost transferat la spitalul din Turda.

Fiica povesteşte că, înainte ca tatăl său să ajungă la spitalul din Turda, s-a dus la doctorul Kovacs şi i-a dat trei milioane de lei, pentru a-l îngriji mai bine.

Tatăl său a murit însă. Ea a aflat acest lucru de la vecini, întrucât spitalul nu a anunţat pe nimeni din familia pacientului. Când s-a dus la spital, doctorul Kovacs i-a oferit banii înapoi.

Fiica lui Nicolae Tompa, alături de un reporter de la citynews.ro, care s-a pretins nepotul acesteia, a fost miercuri dimineaţă la spital pentru a lua banii de la doctor.

Medicul, filmat cu camera ascunsă, a recunoscut că a luat şpagă dar a precizat că femeia a insistat să îi dea banii.

Contactat de reporterii citynews.ro, Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor din Cluj, a declarat că va demara o anchetă în aceast caz.

Citeşte mai mult şi vezi filmul realizat cu camera ascunsă pe citynews.ro.