MENIU

Un imobil nelocuit de pe Şoseaua Orhideelor a fost demolat joi începând cu ora 09.00

Foto: tc.ro

Un imobil nelocuit din şoseaua Orhideelor nr. 27-29, a fost demolat în data de 13 august, pentru ca lucrările la Pasajul Basarab să poată continua. În perioada următoare alte câteva imobile vor fi demolate în această zonă.

În baza autorizaţiei de desfiinţare nr. 153/8/O/25047 din 11.08.2009, eliberată  de Primăria Sectorului 1, în conformitate cu prevederile legii 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcţii, Primăria Municipiului Bucureşti demolează  joi, 13 august 2009, începând cu ora 9,00, imobilul din strada Orhideelor, nr 27-29, pentru eliberarea terenului în vederea continuării lucrărilor la Pasajul Basarab.

Precizăm că imobilul din strada Orhideelor, nr 27-29 şi terenul au fost expropriate şi se află în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti, conform intabulării şi extrasului de carte funciară.

Imobilul este nelocuit.

Mai sunt de demolat 4 imobile: Orhideelor, nr. 36, Orhideelor, nr.  50, Orhideelor, nr. 52 si Orhideelor, nr.  54. Toate au fost expropriate, se aşteaptă eliberarea autorizaţiei de desfiinţare pentru a putea fi demolate.

Săptămâna trecută a fost demolat un alt imobil în care locuiau ilegal mai multe persoane de etnie romă. Acestea au protestat în stradă şi au spus că nu vor să plece din zonă până când edilul Sorin Oprescu nu va veni să stea de vorbă cu ei. Primăria le-a oferit acestora 22 de containere dotate cu aer condiţionat, curent electric şi grupuri sanitare. Locuinţele provizorii au fost plasate la intrare pe A1.

Familiile care locuiau legal în imobilele din zona Pasajului Basarab au primit din partea Primăriei apartamente în care vor locui cu chirie.