MENIU

Udrea, rămasă fără susţinători PD-L, anchetată de membri ai comisiei Ridzi - VEZI COMPONENŢA COMISIEI

Foto: RTV

9 pentru Udrea. Atâţia deputaţi o vor ancheta, în Parlament, pe ministrul Turismului, Elena Udrea. Printre ei, adversari notorii ai democrat-liberalei, dar şi parlamentari care au anchetat-o şi pe colega ei de partid, Monica Iacob Ridzi. Lipsesc, însă, susţinătorii. Spre deosebire de celelalte comisii de anchetă, de această dată democrat-liberalii au refuzat să ia parte la anchetă.

Şeful comisiei de anchetă este liberalul Ludovic Orban. Prim-vicepreşedintele PNL nu ar putea fi suspectat de atitudine binevoitoare faţă de ministrul Turismului.

În martie 2006, Orban a provocat stupefacţie la o şedinţă a doamnelor liberale. "Vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie să treceţi prin patul niciunui şef dacă vreţi să ajungeţi la funcţii publice importante", spunea Orban.

De la liberali, şi Adriana Săftoiu ar avea ocazia să-şi ia revanşa faţă de Elena Udrea. Cele două au fost colege la Cotroceni în mandatul preşedintelui Traian Băsescu. Relaţia tensionată dintre Elena Udrea, pe atunci şefa Cancelariei prezidenţiale, şi Adriana Săftoiu, care era purtătorul de cuvânt al preşedintelui, a fost de notorietate.

Social-democraţii şi-au desemnat deputaţii care au făcut o figură bună în precendenta comisie Ridzi: Nicu Bănicioiu, acum vicepreşedintele comisiei Udrea, Aura Vasile şi Robert Negoiţă. Acesta din urmă a fost la un pas să fie recuzat din comisie pe motiv de incompatibilitate. Democrat-liberalii au invocat faptul că Negoiţă este proprietarul unui hotel fără aviz de funcţionare.

UDMR şi-a desemnat, în comisia Udrea, reprezentul care a anchetat-o şi pe Monica Iacob Ridzi: deputatul Petru Lakatos

Proaspeţi într-o comisie de anchetă sunt deputaţii Vasile Bleotu şi Dumitru Chiriţă, de la PSD, şi Claudiu Ţaga, de la PNL.

Marţi, comisia parlamentară de anchetă s-a reunit pentru a stabili Regulamentul propriu de organizare şi funcţionare, lista celor care vor fi invitaţi la audieri, documentele care vor fi solicitate precum şi programul de lucru.

Citeşte şi...