MENIU

Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare marţi seară

Tratat Lisabona

La ceremonie au fost prezenţi premierul portughez, şi principalii oficiali ai Uniunii Europene. Marele absent al evenimentului a fost Catherine Ashton, înaltul reprezentant al Uniunii pentru Politică Externă.

Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare marţi seară. În cinstea acestui eveniment a avut loc o ceremonie specială cu muzică şi artificii, în capitala Portugaliei.

La ceremonie au fost prezenţi premierul portughez, şi principalii oficiali ai Uniunii Europene. Marele absent al evenimentului a fost Catherine Ashton, înaltul reprezentant al Uniunii pentru Politică Externă. Viitorul preşedinte al Uniunii Europene, belgianul Herman van Rompuy a vorbit despre drumul dificil pe care Tratatul de reformă al Uniunii Europene a trebuit să-l parcurgă până la intrarea sa în vigoare.

Interpretarea \"Odei Bucuriei\" de către Orchestra Metropolitană din Lisabona a fost urmată de un ropot de aplauze. Noul Tratat al Uniunii Europene are ca scop eficientizarea instituţiilor europene şi implicarea activă a cetăţenilor în luarea decizilor la nivel comunitar.

Mai multe articole despre:
premier Lisabona tratat Uniunea Europeană adoptare