MENIU

Topul european al spectatorilor - Adunăm într-o etapă jumătate din Old Trafford!

Foto: squarehe.com
La un meci pe Old Trafford asistă în medie peste 75.000 de spectatori

În ultima etapă din România au fost de două ori mai puţini oameni în tribune decât are Manchester United la un singur joc. Mai mult, cei mai mulţi fani de la noi, clujenii de la CFR, sunt puţin peste 8 mii, faţă de cei 75 de mii de pe Old Trafford.

Într-un top făcut de italienii de la Gazzetta dello Sport, "diavolii" lui Sir Alex Ferguson conduc Europa în ceea ce priveşte numărul de fani de pe teren propriu.

La meciurile de pe Old Trafford vin în medie peste 75 de mii de suporteri. Aproape se ţin şi nemţii care o încurajează pe Borussia Dortmund, iar podiumul este încheiat de catalani - Barcelona a depăşit-o pe Real faţă de media anului trecut, şi are peste 70 de mii de suporteri pe Nou Camp. Diavolii italieni din Milano ţin steagul sus în Italia, cu aproape 60 de mii de tifosi pe San Siro.

În schimb, în România, în ultima etapă au fost în jur de 30 de mii de fani adunaţi la toate cele 9 meciuri. CFR Cluj are cea mai bună medie după 11 runde, cu peste 8 mii de suporteri în Gruia. În ciuda suspendărilor repetate, Steaua o urmează, iar surpriza Poli Iaşi încheie podiumul.

Media de spectatori in Europa
Anglia - Manchester United - 75 304
Germania - Borussia Dortmund - 74.748
Spania - Barcelona - 71.045
Italia - AC Milan - 59.757

Media de spectatori in Romania
CFR 8.333
Steaua 7.166
Poli Iasi 7.000
Timisoara 6.400
Brasov 5.500