Rețeta specială pentru sarmale a Gabrielei Cristea. În ce le fierbe, pentru a căpăta un gust delicios
Sarmalele sunt un preparat tradițional românesc, îndrăgit de toți cei care apreciază savoarea și căldura mâncărurilor de acasă. Gabriela Cristea, cunoscută pentru talentul său culinar, a transformat această rețetă clasică într-o adevărată delicatesă, aducând un strop de inovație și pasiune în fiecare porție. Secretul gustului său deosebit constă într-o combinație unică de ingrediente și tehnici de gătit, care fac ca sarmalele sale să fie nu doar gustoase, ci și memorabile.
Vedeta de televiziune Gabriela Cristea este un model de inspirație pentru tinerele gospodine. Vă prezentăm rețeta sa delicioasă de sarmale, împreună cu un truc esențial pentru a obține un gust perfect.
Pe contul său de Facebook, Gabriela Cristea a împărtășit modul în care prepară sarmalele și a subliniat câteva greșeli pe care ar trebui să le evităm. Ea a menționat din start că, în cazul în care varza murată este prea sărată, este recomandat să o lăsăm mai întâi la desărat în apă.
„Nu o să mai punem sare în compoziție, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză”.
Înainte de a vă apuca de treabă aveți nevoie de: carne tocată, varză murată, afumătură, ceapă, orez, sos de roșii, cimbru.
Gabriela Cristea a dorit să mai precizeze că niciodată nu călește nici orezul și nici ceapa, pentru a evita problemele digestive:
„În carne mai pun și orez, pe care trebuie să îl spăl înainte. Nu călesc nici orezul, nici ceapa. Mi se pare că devine prea agresivă toată treaba. Pun însă roșii, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel”.
Iată și secretul preparării, care face diferența. Cu aceste sarmale cu siguranță vă veți da gata soacrele, la masa de Crăciun:
„Într-o oală punem mai întâi un strat de varză tocată, apoi un strat de sarmale. Între straturile de sarmale, mai pun sos de roșii, nouă ne place ca sarmalele să fie mai roșii. Adaug și niște cimbru, pentru că îi dă gust bun.
Apoi, le fierb în vin. Pun câte un pahar de vin, dar care se va evapora, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apă și le pun să fiarbă, cam o oră, pe aragaz. Apoi le bag la cuptor, la foc mic, câteva ore. Poftă bună!”, a mai menționat Gabriela Cristea.