MENIU

T. Băsescu: Cred că Educaţia trebuie să rămână o prioritate chiar şi în situaţie de criză economică

Foto: NewsIn
Traian Băsescu: Educaţia trebuie să rămână o prioritate şi în momente de criză

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, după întâlnirea de la Cotroceni cu sindicatele din Educaţie, că a fost surprins în mod plăcut de modul responsabil de care au dat dovadă sindicatele. Băsescu a apreciat că Educaţia trebuie să rămână o prioritate chiar şi în situaţie de criză.

"Vă pot spune că, din punctul meu de vedere, întâlnirea de astăzi a fost o surpriză foarte plăcută, datorită modului responsabil de care au dat dovadă sindicatele cu privire la reforma în educaţie", a afirmat şeful statului după şedinţa de la Cotroceni cu sindicatele din Educaţie.

"După Paşte voi avea o nouă întâlnire cu Sindicatele, pentru a discuta tematic pe tema pactului pe Educaţie", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

"Descentralizarea este una din temele de interes pentru sindicatele din educaţie, pentru că trebuie să găsim un mod de reglementare favorabil tuturor părţilor implicate în proces, pentru că există abordări diferite cu privire la descentralizare", a comentat şeful statului.

"Astăzi am discutat şi despre noua lege a salarizării şi am ascultat nemulţumirile sindicatelor cu privire la salariile din educaţie şi la reducerea fondurilor din sistemul educaţional. Totuşi cred că Educaţia trebuie să rămână o prioritate chiar şi în situaţia asta de criză", a spus Traian Băsescu.