MENIU

Suspiciune de \"turism electoral\". Mai multe microbuze au fost oprite de Poliţie la intrarea în Capitală

Mai multe microbuze care transportau alegători din Giurgiu către Bucureşti au fost oprite la intrare în Bucureşti
Foto: REALITATEA.NET

Microbuze din mai multe oraşe au fost oprite de poliţie la ieşirea din Bucureşti, după ce mai multe partide au reclamat că sunt aduşi oameni în Capitală pentru a vota. Aproape 4.500 de microbuze şi autobuze au fost verificate în peste 400 de filtre din ţară.

La intrările în Capitală au fost instalate filtre, după ce partidele au semnalat posibile cazuri de turism electoral. Aproape 4.000 de microbuze şi autobuze au fost verificate de poliţie, pentru a vedea dacă sunt persoane care votează de mai multe ori.

Ministrul de Interne a anunţat că în întrega ţară au fost instituite 400 de filtre. "Folosesc acest prilej pentru a le spune tuturor încă o dată să-şi bage minţile în cap pentru că folosesc tineri, folosesc persoane care au un nivel de trai poate mai scăzut şi pentru 50 de lei îi bagă în puşcărie", a spus Dan Nica.

Peste 9.000 de persoane au fost legitimate, până la ora 18.00, de filtrele poliţieneşti, care au oprit pentru verificări aproximativ 4.500 de microbuze şi autobuze, a informat Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Conform datelor raportate la nivelul MAI, până la ora 18.00, au fost înregistrate 130 de evenimente, fiind demarate cercetări în 63 de cazuri.

Cele mai multe cazuri intrate în atenţia poliţiştilor s-au conturat în jurul mitei electorale, votului dublu sau ca urmare a unor acţiuni de continuare a campaniei electorale. 

Potrivit legii, votanţii care nu au fost în localitatea de domiciuliu şi-au putut exprima opţiunea la orice secţie de votare din localitatea în care s-au aflat, ei fiind înregistraţi pe liste separate.

"Este o sesizare. De fapt au fost mai multe sesizări care nu s-au concretizat în vreo faptă interzisă de lege. De altfel asta face parte din activitatea noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.