MENIU

Sorin Frunzăverde: Am fost coleg de facultate cu domnul Geamănu şi este finul meu

Frunzăverde: Nu am fost la Constanţa în acest an de Ziua Marinei
foto: NewsIN

Sorin Frunzăverde, fost ministru al Apărării, a recunoscut la Realitatea Tv că a fost coleg de facultate şi îi este naş lui Nicolae Geamănu. Frunzăverde a negat că ar avea o astfel de legătură cu actualul ministru al Apărării, Mihai Stănişoară. Fostul ministru a mai declarat că, atunci când persoane de calibrul celor cu care s-a asociat fratele preşedintelui vor să facă o afacere, şeful statului ar trebui să fie informat de servicii.

Întrebat dacă Geamănu a derulat afaceri asemănătoare cu cea de acum în perioada când deţinea potofoliul Apărării, Frunzăverde a spus: "Nu am ştiut de firma pe care voia să o înfiinţeze. Niciodată domnul Geamănu nu mi-a cerut nimic în acest sens şi nu am purtat vreo discuţie în acest sens".

Sorin Frunzăverde a afirmat că ştia că Nicolae Geamănu desfăşura activităţi în domeniul importului de utilaje pentru protecţia mediului.

"Nu cred că înzestrarea unei armate, la nivelul Ministerului Apărării se face prin firme intermediare. Ministerul Apărării discută direct cu marile firme furnizoare de echipament militar. E vorba de politica de stat. În legătură cu constituirea firmei despre care aţi vorbit, cred că nu e vorba de implicarea niciunui serviciu de informaţii. Cred că e vroba de nişte persoane care au vrut să se asocieze pentru a organiza expoziţii în domeniul militar", a declarat Sorin Frunzăverde, care a adăugat că atunci când astfel de persoane se asociază, preşedintele ar trebui să fie informat de servicii.  

Sorin Frunzăverde a  mai precizat în cadrul aceleiaşi intervenţii că nu a fost prezent la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei de acest an, de la Constanţa.