Simbolurile Zilei Îndrăgostiţilor
Simbolurile sunt de cele mai multe ori un mijloc de exprimare mai potrivit decât cuvintele, iar Ziua Îndrăgostiţilor este asociată cu câteva simboluri care exprimă dragostea. Florile, Cupidon sau inimioarele nu sunt singurele simboluri ale acestei sărbători. Delfinii, pandativele, ornamentele din cristal şi fluturii au fost unele dintre simbolurile populare de Ziua Îndrăgostiţilor.
Cele mai noi simboluri asociate acestei sărbători sunt inimioarele, Cupidon, trandafirii, fundiţele si porumbeii.
Nimic nu simbolizează dragostea mai complet decât o face o inimă, iar pentru o persoană romantică, nu există nici un simbol cu un impact mai puternic decât inimioarele. Inimioarele simbolizează viaţa, iar atunci când dăruieşti inima ta persoanei iubite, înseamnă să-i dăruieşti întreaga ta fiinţă. Săgeata cu inimioare a lui Cupidon este cel mai important simbol de Ziua Îndrăgostiţilor.
Despre Cupidon, fiul lui Venus, se spune că este responsabil de formarea cuplurilor de îndrăgostiţi. Potrivit legendei, orice persoană care este atinsă de săgeata lui Cupidon se îndrăgosteşte de prima persoană pe care o vede. Vezi cu câtă pasiune ţinteşte Cupidon
Trandafirii simbolizează dragoste, compasiune, pace, prietenie şi romantism. Trandafirii se găsesc în culori diferite, fiecare dintre ele având o semnificaţie anume. Trandafirii roşii înseamnă dragoste şi pasiune, cei albi sugerează dragoste adevărată şi puritate, iar cei galbeni semnifică prietenie. Trandafirii negri sunt asociaţi cu mesajul de rămas bun.
Fundiţele şi panglicile sunt asociate dragostei şi romantismului din timpuri străvechi. Acestea erau dăruite regilor de către iubitele lor înainte să plece la luptă.
Se spune că porumbeii îşi caută partenerul de Ziua Îndrăgostiţilor. De asemenea, se crede că aceste păsări nu pot trăi fără partenerul lor, de aceea, porumbeii au devenit cel mai statornic simbol care exprima spiritul îndrăgostiţilor.