MENIU

Scriitori români vor participa la Târgul Bok&Bibliotek de la Goteborg

Foto: gds.ro

Scriitorii români Ioan. Es Pop, Gyorgy Dragoman, Carmen Francesca Banciu şi Dan Coman vor participa, între 24 şi 27 septembrie, la cel mai mare târg de carte din Scandinavia, Bok&Bibliotek de la Göteborg, informează reprezentanţii Institutului Cultural Român din Stockholm.

În cel de-al treilea an de participare la târgul Bok&Bibliotek, ICR Stockholm organizează un program de seminarii şi lecturi având ca punct de plecare ultimele traduceri în limba suedeză - volumul de versuri "Ieudul fără ieşire" al poetului Ioan. Es Pop, un număr tematic de poezie românească contemporană al revistei Komma şi romanul "Regele alb" al scriitorului maghiar de origine română Gyorgy Dragoman. La această ediţie a târgului vor mai participa scriitorii Carmen Francesca Banciu şi Dan Coman şi criticul literar Jeana Jarlsbo.

Printre subiectele discuţiilor organizate de ICR se regăsesc "Literatura Europei de Est după 20 de ani de la căderea zidului" şi "Figuri ale tatălui în România comunistă".

În cadrul târgului de carte ICR Stockholm va decerna, pentru al treilea an, premiul Marin Sorescu pentru anul 2009. Premiul a fost înfiinţat de ICR Stockholm şi se acordă anual unui scriitor sau artist plastic suedez care prin opera sa face posibilă comunicarea între diferite forme de expresie culturală. Numele laureatului de acest an va fi anunţat în cadrul ceremoniei de decernare a premiului. Primele două premii au fost decernate lui Steve Sem-Sandberg (2007) şi Ninei Burton (2008).

Târgul de carte Bok & Bibliotek are o cifră anuală de vizitatori de peste 100.000.
Mai multe articole despre:
scriitori târg de carte