MENIU

Scoţienii şi francezii se întrec în cele mai trăsnite sporturi. VEZI VIDEO

Cel mai ciudat maraton din lume are loc în Franţa, la Medoc
Foto: bloguriturism.ro

Campionatul mondial de aruncat budincă are o mare tradiţie în Scoţia, iar francezii se laudă cu maratonul prin podgorii.

Orice scoţian poate deveni campion mondial dacă ştie să arunce cu budincă. Campionatul mondial de aruncat budincă are la origini războiul rozelor şi are o tradiţie care datează din secolul al 15-lea.

Soldaţii care rămâneau fără muniţie aruncau în inamici cu budincă. Concurenţii de toate vârstele au dreptul la 3 încercări pentru a arunca budinca în nişte farfurii aflate pe o platformă înălţată la 6 metri. Farfuriile au şi ele povestea lor: sunt fabricate din carne, pâine şi sânge congelat de porc, iar toate ingredientele sunt puse într-un intestin. Un turc a câştigat ediţia din acest an şi a doborât recordul mondial, după ce a aruncat 9 budinci în farfurii.

Cel mai ciudat maraton din lume are loc în Franţa, la Medoc. Atleţii nu au la dispoziţie o pistă de alergare, ci o podgorie şi trebuie să poatre o costumaţie specială. Concursul a devenit atât de popular în ultimii ani, încât organizatorii au fost nevoiţi să limiteze numărul participanţilor la 8750.

Traseul are o lungime de 42 de km, la fel ca maratonul obişnuit, însă alergătorii pot face pauze în care pot degusta vinurile tradiţionale franceze. Există însă şi trişori. Organizatorii trebuie să cerceteze fiecare metru de traseu pentru ca atleţii să nu ascundă cumva vreo bicicletă. Câştigătorul este răsplătit regeşte cu greutatea lui în vin.