MENIU

Sărăcia afectează, în 2009, 1,6 milioane de români

Tot mai mulţi români trăiesc sub pragul sărăciei. Anul acesta, peste 350.0000 de oameni se vor alătura celor care nu-şi pot asigura un trai decent, arată un raport realizat de Banca Mondială şi UNICEF. În România, printre cei mai afectaţi de sărăcie sunt mulţi copii din mediul rural.

Soţii Gheorghe din satul vrâncean Pituluşa au 7 copii. Fiica cea mare, de 22 de ani, s-a aşezat la casa ei, iar ceilalţi au vârste între 16 şi 3 ani. Om de bază în gospodărie este o fată de 14 ani. Ea are grijă de fraţii mai mici, dar merge şi la muncă în sat, alături de părinţi.

Sincron Tudoriţa Gheorghe
1.43.12 - 1.43.21 (La ce ai fost la treabă cu ei? Ultima dată, la un puţ, la săpat. Am ajutat la cărat bolovani)

Familia Gheorghe trăieşte cu banii din alocaţiile copiilor şi cu ce mai câştigă la săpat puţuri, fose septice sau alte construcţii. La ajutor social, nu au dreptul.

Sincron Ionica Gheorghe
1.41.00 - 1.41.03 (Ne scot ochii că avem o vacă şi un cal şi ne putem descurca)

Sincron Florică Gheorghe
1.38.19 - 1.38.25 (Degeaba am 12 clase, am toate pănărămile făcute, electrician de meserie, nu mă primeşte nimeni)

În ciuda tuturor greutăţilor, copiii sunt mereu curaţi, îmbrăcaţi decent şi merg la şcoală. Două dintre fete vor să urmeze liceul, la Focşani.

Sincron Florică Gheorghe
1.39.25 - 1.39.28 (Toţi merg la şcoală. Şi trebuie să meargă la şcoală, trebuie să înveţe carte)

Conform unui raport realizat de Banca Mondială şi UNICEF, [INTRĂ CARTON] la sârşitul anului, aproape 1,6 milioane de români vor trăi sub pragul sărăciei. Asta înseamnă că vor trăi zilnic cu cel mult 9 lei.
Mai multe articole despre:
sărăcie Banca Mondială mediu rural