MENIU

Rareş Dumitrescu, vicecampion mondial la sabie

Foto: Gsp

Românul Rareş Dumitrescu a obţinut medalia de argint în proba de sabie de la Campionatul Mondial de scrimă din Antalya (Turcia), informează site-ul oficial al competiţiei.

După ce a trecut în sferturi de italianul Aldo Montano (15-14) şi în semifinale de ungurul Tamaş Decsi (15-10), Dumitrescu a fost învins în finală de germanul Nicolas Limbach, scor 15-11.

Medalia obţinută de Rareş Dumitrescu este prima pentru delegaţia României la CM din Antalya. Dumitrescu, în vârstă de 26 de ani, a câştigat medalia de argint şi la Campionatele Europene din 2009. El ocupă locul 4 în clasamentul mondial.

Pe tabloul probei de sabie au mai fost prezenţi Florin Zalomir, eliminat în sferturi de Tamaş Decsi (15-13) Cosmin Hănceanu, eliminat în turul 2, şi Tiberiu Dolniceanu, care a ieşit din primul tur.

La feminin, vicecampioana olimpică Ana Maria Brânză a ratat calificarea în sferturi la spadă, după ce a fost învinsă în optimi de canadianca Sherraine Schalm, scor 10-9.

În primul tur al acestei probe au fost eliminate româncele Anca Măroiu şi Iulia Măceşeanu, în timp ce în turul doi a fost învinsă şi Simona Alexandru.

Mai multe articole despre:
CM medalie Antalya sabie argint Rareş Dumitrescu