MENIU

Ramona Bădescu: Statul italian trebuie să aplice legile cu mai multă duritate

R. Bădescu: În Italia este o frică generală
Foto: wikimedia.org

"În Italia este o frică generală: românilor le este frică de italieni, itelienilor le este frică de români", a spus Ramona Bădescu, consilier la Primăria din Roma.

Consilierul a declarat, la Realitatea TV, că statul italian trebuie să aplice legile cu mai multă duritate. "Cine comite aceste crime trebuie să plătească pentru că nu este normal ca o societate întreagă de români din Italia să plătească pentru aceste fapte", a completat Ramona Bădescu.

Aceasta a asigurat că Gianni Alemanno, primarul Romei, i-a rugat pe oameni să nu generalizeze şi să nu-şi facă dreptate singuri, şi că prefectul Giuseppe Pecoraro a activat un plan prin care vrea să creeze structuri speciale pentru taberele de romi. În schimb, aceştia vor trebui să respecte legile şi tradiţiile acestei ţări.

Ramona Bădescu şi-a exprimat dorinţa de a avea o întrevedere cu ministrul de Externe român, Cristian Diaconescu, în cursul zilei de astăzi, când este aşteptat la Roma. "E nevoie de foarte multă informaţie", a atenţionat consilierul, "motiv pentru care m-am gândit la înfiinţarea unei linii telefonice multietnice, prin care oamenii să ceară ajutor sau, dimpotrivă, să-i denunţe pe cei care nu sunt corecţi".

Ramona Bădescu a mai spus că, în ţările de origine, este necesară înfiinţarea unor birouri unde să se dea informaţii despre angajări, cereri de muncă. Astfel, oamenii ar fi mai liniştiţi că s-ar duce într-un loc mai sigur, iar fenomenul infracţional din Italia s-ar diminua, sau chiar nu ar mai exista.

Mai multe articole despre:
români Italia infracţiune Ramona Bădescu