MENIU

Principalul suspect în cazul jafului de la Braşov, condamnat şi urmărit pentru alte atacuri armate

Ramona Diaconu: Până acum, nu a fost emisă nicio ordonanţă de reţinere
Foto: IGP
Dan Barbu: Gordunov a fost eliberat pe baza unei decizii definitive
Serghei Gorbunov este reţinut la Braşov
V. Andrieş: Era posibil ca deţinutul să fie tratat într-un spital, sub pază

Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul dublei crime şi a jafului armat de la o casă de schimb din Braşov este în arestul poliţiei de aproape 24 de ore. El a fost audiat de oamenii legii. Adrian Marius Berceanu, care a fost ridicat împreună cu Gorbunov dintr-un supermarket, a fost lăsat, aseară, să plece din sediul poliţiei.

Gorbunov a fost reţinut sâmbătă dimineaţă într-un hipermarket din Braşov. Poliţiştii braşoveni au mai reţinut un bărbat care ar fi participat la comiterea dublului asasinat. După mai multe ore de audieri, Gorbunov a fost dus la Parchet.

Serghei Gorbunov fusese condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a împuşcat un bărbat  în 2004 şi a furat 500 milioane de lei vechi, tot de la o casă de schimb valutar. Gorbunov a fost eliberat din penitenciar pentru trei luni de Tribunalul Dolj, pe 16 mai 2008, pe motive medicale şi nu s-a mai întors la închisoare. El era dat în urmărire generală. VEZI SI  PORTRETUL DE CRIMINAL AL LUI SERGHEI GORBUNOV.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova, Dan Barbu, a declarat că Gorbunov a fost eliberat deoarece suferise un atac de glaucom. El a fost eliberat pe baza unei decizii definitive care nu poate fi contestată de penitenciar.

"Nu era nevoie de trei luni de recuperare, el putea să fie tratat şi  în penitenciar. Nu ştiu dacă operaţia putea fi făcută în Penitenciarul de la Craiova, dar sigur tratamentul post-operator putea fi făcut în spitalul de la penitenciar", a spus dr. Monica Pop.

Directorul Direcţiei Medicale a Penitenciarelor, Cristian Burea, a declarat la Realitatea TV că "operaţia de oftalmologie pentru Serghei Gorbunov se putea face şi cu pază, dar asta nu o poate decide decât o instanţă judecătorească".

Pedeapsa de 15 ani din România nu este singura pe care Gorbunov o are de efectuat, Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, Aurel Ilie, Serghei Gorbunov are de executat încă o pedeapsă, de 12 ani de închisoare, în Republica Moldova.

În momentul comiterii jafului, agresorul purta o haină neagră, cămaşă albă, pantaloni de stofă, căciulă şi ochelari negri.

Un taximetrist i-a anunţat pe poliţişti că l-a lovit cu maşina pe atacatorul celor care ridicau banii de la casa de schimb valutar din Braşov, dar că acesta, deşi s-a izbit de zidul unei clădiri, s-a ridicat şi a fugit spre Tâmpa, au declarat  surse din cadrul Poliţiei.

Două persoane au murit, iar alta a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Braşov, după ce au fost împuşcate la o casă de schimb valutar din Braşov.

Două dintre persoanele împuşcate se aflau la casa de schimb cu o sumă mare de bani, potrivit poliţiştilor.

Mai multe articole despre:
Braşov casă de schimb Agresor