MENIU

Politicienii şi-au uitat promisiunile făcute în campania electorală, odată ajunşi la putere

Foto: RTV

Au promis în campania electorală salarii mai mari cu 50 de procente pentru profesori. După ce au ajuns la putere, politicienii au spus că nu pot respecta promisiunile făcute. Au invocat, rând pe rând, criza economică sau situaţia grea prin care trece ţara noastră.

Cei mai mulţi politicieni au promis profesorilor în campania electorală un viitor mai bun. Cadrele didactice ar fi urmat să primească o majorare salarială de 50%.

"Bani există, dar sunt prost gestionaţi. Sunt risipiţi de Tăriceanu şi Geoană pentru clientela lor politică", spunea, în 2008, Emil Boc.

Tot în octombrie 2008, Ecaterina Andronescu declara: "Cerem Guvernului să aplice legea pentru care nu face o favoare profesorilor, ci o dreptate pentru tot sistemul de învăţământ."

"De la prima zi a guvernării noastre, legea privind creşterea salarială va intra în vigoare de la 1 octombrie. Vă asigur că vom cheltui 66 de milioane pentru educaţie, nu pentru şmecherii", promitea şi Mircea Geoană.

În ciuda promisiunilor făcute, odată ajunşi la putere, aceiaşi politicieni s-au văzut puşi în situaţia de a nu mai putea respecta promisiunile făcute.

Astfel, cu câteva zile în urmă, Emil Boc declara: "Guvernul face eforturi susţinute pentru a achita salariile şi pensiile în această perioadă dificilă de criză."

"Dacă nu vrei să te aşezi pe realitate şi crezi că, astăzi, se mai pot cere măriri de salarii, sigur că este o eroare căreia Guvernul nu-i poate răspunde pozitiv", a spus, pe 29 aprilie, preşedintele Traian Băsescu.