MENIU

PNL va vota proiectul de buget pe 2010 dacă respectă termenii stabiliţi cu FMI, a anunţat Antonescu

Foto: NewsIn

„Suntem dispuşi să ne dăm votul pentru a avea un buget până la 10 decembrie 2009”, a declarat joi candidatul PNL la preşedinţia ţării, Crin Antonescu, aflat în vizită la Călăraşi.

Crin Antonescu a subliniat că votul liberalilor nu va fi dat în orice condiţii: "Trebuie să vedem şi cu ce vine acest buget prezentat de domnul Boc. Pentru că dacă vine cu mărire de TVA la 21 % sau cu noi reduceri de locuri de muncă, aşa cum am auzit că se vehiculează ideea, sigur că aici e de discutat. Noi vom vota un buget care va include ţinta de deficit şi ceilalţi indici economici stabiliţi cu FMI", a spus președintele PNL.

Referitor la declaraţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia şeful statului nu va promulga legea care ar permite actualului guvern interimar să prezinte bugetul în parlament, Antonescu a declarat că "Traian Băsescu este moralmente obligat să promulge documentul pentru a răspunde cerinţelor FMI, dacă este într-adevăr interesat de pensii, salarii şi de soarta oamenilor. Dacă doreşte să-şi bată joc de ţara asta până în ultima zi a mandatului său, să nu promulge legea! Noi nu-l putem forţa, după cum nu l-am putut forţa nici să dea curs unei soluţii raţionale pentru a rezolva criza politică încă de acum o lună jumătate".

Mai multe articole despre:
parlament buget Traian Băsescu Crin Antonescu FMI 2010