MENIU

Pentru că nu au găsit lucruri mai de preţ, hoţii au furat doi papagali

Foto: desktoprating.com
Papagalii au dispărut într-o după-amiază de weekend în centrul Bucureştiului

Când nu mai au ce fura hoţii se mulţumesc cu orice. Doi tineri au intrat, în plină zi, în curtea unui bucureştean şi, pentru că nu au găsit altceva mai de preţ, au furat o colivie cu doi papagali. Ghinionul hoţilor este, însă, că imobilul avea camere de supraveghere. Imaginile le-a primit pe martorocular@realitatea.net.

Scena se întâmplă într-o după-amiază de weekend în centrul Bucureştiului. Camerele de supraveghere surprind doi tineri îmbrăcaţi în haine albe, camuflaţi cu şepci şi ochelari de soare, care se strecoară pe straduţa Alexandru Donici. Este linişte, se pare că oamenii rămaşi în oraş s-au ascuns de caniculă prin case.

Cei doi analizează în treacăt terasele pe lângă care trec, mai aruncă o privire dezinteresată pe la geamurile caselor, dar au o ţintă precisă. Se apropie de o poartă de fier. Cel mai înalt pune mâna pe clanţă şi încearcă să deschidă poarta, dar ceva îl sperie şi face un pas înapoi. Peste câteva clipe, însă, prinde curaj şi se strecoară în curte. Amicul său îl urmează.

După două minute cei doi părăsesc grăbiţi curtea. Pentru că n-au găsit lucruri mai de preţ, hoţii au luat o colivie cu doi papagali. În magazinele de specialitate păsările ajung să coste şi câteva sute de lei. Vecinii care stăteau la masa din curte nici nu i-au observat pe hoţii care s-au strecurat pe lângă ei. Camerele de supraveghere, în schimb, au înregistrat totul.

Pentru fapta lor, tinerii riscă până la 15 ani de închisoare.

Mai multe articole despre:
hoţi Bucureşti criză papagali