MENIU

Părinţii unei fetiţe acuză medicul că i-a provocat traume grave copilului la naştere

Foto: wordpress.com

Ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai fericit eveniment din viaţa unor părinţi, s-a transformat într-un coşmar! Mama unei fetiţe de trei luni acuză medicul care a asistat-o la naştere că i-a provocat traume grave copilului pentru că nu a vrut să-i facă cezariană. Doctorul se apără şi spune că vina este a femeii, care nu a colaborat pe timpul naşterii.

Părinţii copilului se plâng că, deşi doctorul ştia că bebeluşul va avea peste 4 kilograme, a refuzat să facă cezariana.

"Tot timpul o mai întrebam de cezariană şi dânsa îmi spunea că nu e cazul- că sarcina e normală, că sunt la a doua naştere (...) Practic au smuls-o, au tras de cap până i-au zdrobit creierul (...) Fetiţa are acum diagnosticul de hidrocefalie (...) Când am întrebat la ce să ne aşteptăm, ni s-a spus retard de creştere, retard mental şi retard motoriu", a povestit mama copilului, Carmen Stanciu.

Medicul ginecolog care a asistat-o la naştere pe femeie se apără şi spune că varianta naşterii pe cale naturală era cea indicată.

"Pe tot parcursul sarcinii a avut o evoluţie normală (...) În momentul expulziei, după ce a expulzat capul copilaşului, pacienta nu a colaborat suficient (...) Umerii s-au blocat ceea ce a făcut ca extracţia corpului copilului să se facă extrem de dificil- şi din păcate cu efecte nedorite asupra fătului (...) Dacă aş mai avea un caz asemănător nu ştiu dacă aş proceda la fel. Dacă ar fi să aplic cartea aşa aş proceda (...) Poate că aş face cezariana de la început, nu ştiu", a declarat medicul Mihaela Mărgăritescu.

Conducerea spitalului CF 2 Bucureşti va deschide o anchetă în acest caz.

"Eu voi analiza încă o dată situaţia (...) şi conform acestor date şi a colegilor - echipa care a fost acolo- vom trage nişte concluzii pe care le vom prezenta mai departe", a declarat şeful de secţie, Eugen Tănase.

Părinţii au depus atât plângere penală, cât şi o sesizare la Colegiul Medicilor.

sincron tata, Alexandru Stanciu
"Le recomand părinţilor care au probleme să se ducă să facă plângeri penale şi o dată pentru totdeauna să se termine cu culpele astea medicale", a subliniat tatăl copilului, Alexandru Stanciu.

Mai multe articole despre:
părinţi copil penal naştere medic cezariană traumă