MENIU

O şcoală din Drobeta Turnu Severin, îngropată în gunoaie, a ajuns adăpost pentru oamenii străzii

Foto: RTV

400 de copii din Drobeta Turnu Severin învaţă în mijlocul ruinelor şi gunoaielor. Şcoala a ajuns, în doar 12 ani de la inaugurare, un pericol pentru sănătatea elevilor şi a profesorilor. Pe holuri nu a mai dat nimeni cu mătura de multă vreme iar în grupurile sanitare nu se poate intra. În ruinele clădirii care trebuia să adăpostească bazinul de înot şi-au făcut culcuş oamenii străzii.

Geamuri sparte, uşi care abia se mai ţin în balamale, holuri şi săli de clasă pline de gunoaie, toalete în care mirosul este insuportabil. Acesta este peisajul în care învaţă peste 400 de copii din clasele I-VIII. În curtea şcolii, ruinele amfiteatrului şi bazinului de înot sunt un permanent pericol pentru cei mici.

"Şi dacă s-ar întîmpla un accident cu un copil care se duce acolo, cine răspunde? În nici un caz eu", Cornel Otescu, director Şcoala nr. 7.

"Se duce de râpă totul. Şcoala asta, în trei ani cade... Nu am ce face", a precizat Cornel Otescu.

Profesorii îl acuză pe director de dezinteres şi pentru situaţia şcolii, şi pentru meserie. Copiii care îl au pe director profesor de istorie nu au situaţia încheiată pe primul semestru.

Sesizaţi de jurnalişti, responsabilii Inspectoratului Şcolar spun că deocamdată nu pot face nimic, deoarece şeful lor este în concediu.

"Teoretic ar fi trebuit să se facă o comisie de cercetare, dar având în vedere că inspectorul general nu a delegat competenţele pentru a fi numită acea comisie de cercetare, se va face la fel ca şi la tematicele obişnuite. Vom vedea despre ce este vorba", a menţionat Violeta Jozsa, inspector şcolar.

Şcoala numărul 7 din Turnu Severin a fost inaugurată cu mare tam-tam în 1997. La vremea respectivă, oficialităţile spuneau că instituţia este una dintre cele mai moderne din întreaga Europă.