MENIU

Noua moţiune a PNL pe Educaţie va fi dezbătută luni, 27 aprilie

foto: cdep.ro

Moţiunea simplă a PNL ce vizează Educaţia, redepusă la Parlament pe 15 aprilie, va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor luni, 27 aprilie la ora 16.00, potrivit decizei luate marţi de Biroul Permanent al Camerei.

Secretarul Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Sever Voinescu a anunţat, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că moţiunea liberalilor va intra pe ordinea de zi a plenului săptămâna viitoare, luni, începând de la ora 16.

Moţiunea PNL, semnată de 59 de parlamentari, a fost redepusă la Parlament pe 15 aprilie, într-o formă uşor modificată, după ce Comisia de Regulament a decis că, în cazul documentului depus  pe 17 martie, deputaţii PNL au încălcat Regulamentul Camerei citind în faţa plenului alt text decât cel depus.

Potrivit moţiunii ce va fi dezbătută pe 27 aprilie, intitulată "Educaţia sub cenzura Ecaterinei Andronescu- istoria se repetă", "ministrul Educaţiei şi-a lansat activitatea printr-un set de măsuri drastice legate de reducerea orelor din aria curiculară, prin diminuarea orelor de sport, istorie şi limbă modernă". Deputaţii PNL o acuză pe Andronescu de faptul că, în paralel cu eliminarea acestor discipline, a introdus o oră suplimentară de chimie la clasa a IX-a de la liceele de profil tehnologic, pe care a eliminat-o însă o săptămână mai târziu, pe 12 martie. "Ora de dirigenţie a avut şi ea parte de un parcurs dificil. Iniţial, dirigenţia fusese scoasă din trunchiul comun, pentru ca apoi doamna ministru să revină  asupra ordinului. În cele din urmă, dirigenţia a fost sacrificată pentru a reintroduce ora de istorie din trunchiul comun" mai arată liberalii.

"Încă de la începutul mandatului său, acţiunile ministrului Andronescu au dovedit incoerenţa şi incompetenţa Guvernului Boc în a gestiona procesul de reformă al educaţiei", se mai arată în textul moţiunii.   
Mai multe articole despre:
parlament PNL educaţie moţiune simplă istorie sport