MENIU

Monica Iacob Ridzi va fi anchetată penal, au decis deputaţii

Foto: NewsIn
Grupurile deputaţilor PSD, PDL şi PNL au votat luni în favoarea cererii de urmărire penală a Monicăi Iacob Ridzi.

Deputaţii au dat undă verde începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi. 192 de deputaţi au fost de acord ca Ridzi să intre pe mâna procurorilor. Fostul ministru este acuzat de delapidare şi abuz în serviciu. Chiar dacă rezultatul votului era previzibil, dezbaterile din Parlament au fost încinse.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a cerut în plen, chiar înainte de votul final, să fie lăsată să îşi dovedească nevinovăţia în faţa instanţei şi să se dea undă verde solicitării procurorilor.

"Voi fi oricând la dispoziţia Parchetului şi mi-aş dori o cât mai rapidă rezoluţie. Linşajul meu mediatic nu se mai justifică decât în măsura în care acesta serveşte politic interesele PSD şi PNL", a spus Monica Iacob Ridzi. VEZI ÎNTREAGA DECLARAŢIE 

Grupurile deputaţilor PSD, PDL şi PNL au votat luni în favoarea cererii de urmărire penală a Monicăi Iacob Ridzi. 192 de deputaţi au votat pentru şi 35 de deputaţi au votat împotriva începerii urmăririi penale a fostului ministru. Votul a fost secret, cu bile.

Liderii PNL au susţinut începerea urmăririi penale şi pentru capetele de acuzare propuse de comisia Ridzi, care nu se regăsesc în cererea Procurorului General, respectiv delapidare.

În scrisoarea trimisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, procurorul general Codruţa Kovesi a cerut începerea urmăririi penale şi pentru faptul că fostul ministru al Tineretului şi Sportului ar fi instigat la distrugerea unor informaţii compromiţătoare pentru angajaţi din MTS.

Mai multe articole despre:
Camera Deputaţilor Procurorul general MTS