MENIU

Măsuri speciale pentru prevenirea gripei porcine în portul Constanţa şi pe aeroportul Kogălniceanu

Foto: koreatimes.co.kr

Navele care intră în Portul Constanţa, precum şi aeronavele care aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu vor fi atent monitorizate de autorităţile sanitare, pentru a preveni apariţia virusului gripei procine, susţine directorul general al Administraţiei Porturilor Martime Constanţa.

Directorul general al Administraţiei Porturilor Martime Constanţa, Ionel Bălan, a precizat că la nivelul companiei s-a înfinţat un comandament de prevenţie. Direcţia de Sănătate Publică şi cea Sanitară Veterinară vor monitoriza navele, dar şi marinarii de la bordul vaselor şi dacă, se va impune, vor acorda primul ajutor.

La rândul său, directorul general a Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Cristian Păvălaşc, a declarat că pasagerii care vin şi pleacă de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu vor trebui să completeze formulare cu ţările vizitate în ultimele două zile. În plus, în incinta aeroportului există un punct de informare pentru pasagerii care tranzitează aeroportul, de unde aceştia pot afla informaţii cu privire la gripa porcină, dar şi măsurile care se impun pentru prevenirea acesteia.

Potrivit lui Cristian Păvălaşc, cabinetul aeroportului este pregătit pentru izolarea pasagerilor care prezintă simpotemele gripei porcine, dar şi pentru dezinfectarea aeronavei şi a drumului pacurs de pasageri.