MENIU

Marko Bela: Trebuie să reluăm dezbaterile asupra legii minorităţilor

Rezolvarea probelemelor economice este prioritatea Cabinetului Boc.
Boc a anunţat programul de guvernare

Marko Bela, nominalizat pentru funcţia de vicepremier a spus că legea minorităţilor nu prevede nimic legat de autonomia teritorială, ci doar dispoziţii privind autonomia deciziţională a minorităţilor.

Marko Bela a spus că la întâlnirea de sâmbătă cu Traian Băsescu şi Emil Boc nu s-a vorbit despre legea minorităţilor: \"Nu am discutat cu preşedintele, dar binenţeles că am discutat despre asta cu domnul Boc şi colegii domniei sale. Am convenit că trebuie să reluăm dezbaterile asupra legii. Vom lua proiectul care zace undeva în Parlament şi îl vom rediscuta şi apoi vom încerca să ducem mai departe acest proiect. Am discutat la acest nivel\".

Liderul UDMR a subliniat că în această lege figurează dreptul reprezentanţilor minorităţilor naţionale de a lua parte la deciziile privind şcolile şi instituţiile culturale.

\"Suntem într-un proces de descentralizarea şi se vizează acelaşi lucru pentru comunităţile locale, ca părinţii, cadrele didactice, consiliile locale  să aibă cuvântul decisiv în privinţa şcolilor. În plus este participarea în luarea deciziilor a reprezentanţilor minorităţilor\", a spus Marko.

Marko Bela a mai declarat la Realitatea TV că legea minorităţilor nu prevede nimic legat de autonomia teritorială, ci doar dispoziţii privind autonomia deciziţională a minorităţilor.

\"UDMR nu vine în guvern şi la guvernare numai cu aceste probleme. În acest moment, cu toţii avem o prioritate absolută: situaţia economică şi relansarea economiei şi tot ce ţine de starea societăţii. În lunile următoare cu toţii avem priorităţi de ordin economic. Din mers, vom rezolva şi alte probleme, inclusiv legea minorităţilor\", a spus Marko.

Mai multe articole despre:
UDMR Marko Bela