Mămăligă cu unt, brânză și muschiuleț afumat: rețeta de care te vei îndrăgosti. Va deveni mâncarea preferată a întregii familii
Mămăliga este, fără doar și poate, un preparat emblematic pentru bucătăria românească. După cum orice gospodină care se respectă știe, cea mai simplă rețetă de mămăligă se obține prin fierberea făinii de porumb în apă cu sare. Pornind de aici, există diferite adaptări ale preparatului care pot transforma simpla mămăligă în ceva cu totul deosebit. Cel mai bun exemplu în acest sens este mămăliga cremoasă cu unt, smântână și brânză. Încearcă și tu rețeta și te vei bucura, cu siguranță, de rezultat!
Ingrediente
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, vom avea nevoie doar de câteva ingrediente banale! Mai precis, pentru 3 – 4 porții, va trebui să avem la îndemână 200 de grame de mălai, un litru de apă, 50 de grame de unt, 5 linguri mari de smântână, 250 de grame de cașcaval, 100 de grame de mozzarella, iar dacă vrem ca mâncarea noastră să aibă un gust de-a dreptul special, putem folosi și mușchiuleț afumat.
Cât mălai se pune la mămăligă. Rețeta de mămăliga moale
Modalitatea de pregătire
Această rețetă delicioasă este foarte ușor de pregătit, așa că nu ar trebui să ne facem probleme în privința ei, chiar dacă nu suntem foarte experimentați în bucătărie.
Primul pas este să pregătim mămăliga, iar după ce aceasta s-a făcut, vom adăuga în ea untul, cele 5 linguri de smântână, care ar trebui să fie cât mai generoase! Aceste ingrediente trebuie amestecate foarte bine, iar apoi vom da pe răzătoare cașcavalul. Mai departe, într-o tavă tapetată cu unt, vom pune un strat de mămăligă pe care îl vom nivela atent, iar apoi vom presăra cașcavalul ras.
Secretul DACILOR. Cum făceau mămăligă fără făină de porumb?
Pasul următor este să adăugăm cubulețele de mușchiuleț afumat, iar apoi vom mai pune un strat de mămăligă. Mai departe, vom repeta procesul, așa că vom adăuga cașcaval și puțin mușchiuleț. La final putem pune și mozzarella, iar apoi vom pune totul la cuptor, vreme de aproximativ 25 de minute. Preparatul se servește după ce se lasă puțin la răcit. Poftă bună!
Sursă text&foto: Click.ro