MENIU

M. Geoană: Există riscul tăierii fondurilor europene pentru România

Foto: RTV

Schimb de replici acide între preşedintele PSD Mircea Geoană şi preşedintele Traian Băsescu. Comisia Europeană va tăia fondurile pentru România din cauza Raportului negativ pe justiţie, spune Mircea Geoană. "Regretabile şi cu un evident caracter electoral". Aşa caracterizează Traian Băsescu declaraţiile preşedintelui PSD.

"Există în acest moment informaţii coerente şi solide care anunţă pericolul ca după Raportul Comisiei să existe riscul unei tăieri a fondurilor europene pentru România. Fac apel la preşedintele României... să ia toate măsurile necesare. Pentru a preîntampina acest risc masiv", a declarat Mircea Geoană.

În opinia lui Geoană, Băsescu este principalul responsabil pentru această situaţie, din cauza numirilor făcute la Ministerul Justiţiei: mai întâi Monica Macovei şi apoi Cătălin Predoiu.

"Declaraţiile domnului Mircea Geoană sunt regretabile. Şeful statului ar fi aşteptat de la domnul Geoană o abordare matură şi nu o încercare de a se deroba de responsabilitatea blocării în Camera Deputaţilor şi în Senat a dosarelor de corupţie şi de întârzierea adoptării Codurilor", se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Răspunsul liderului PSd a venit prin intremediul unei scrisori deschise.

"Vă solicităm ca de urgenţă să convocaţi o întrunire a factorilor responsabili – Prim Ministru, Ministrul Justiţiei, Procurorul General, Preşedintele CSM ş.a. – spre a discuta situaţia de fapt şi măsurile care se impun pe viitor în gestionarea reformei din Justiţie.[...]Doresc să vă informez că, prin efortul Parlamentului României, Codurile civil şi penal au fost amendate şi sunt gata pentru adoptare", precizează Mircea Geoană.