MENIU

Lucian Bolcaş despre Emil Boc: Ăsta ne crede tâmpiţi pe toţi!

Lucian Bolcaş despre Emil Boc: Ăsta ne crede tâmpiţi pe toţi!
Foto: romanialibera.ro

\"Ăsta ne crede tâmpiţi pe toţi\", a fost reacţia lui Lucian Bolcaş la adresa lui Emil Boc, în cadrul emisiunii Realitatea Zilei.

"E prima oară când văd că o Ordonanţă de urgenţă este practic explicată de un ordin al miniştrilor. Este o absurditate juridică. Reprezintă ideea că s-a dat înapoi, s-a găsit o formă ca să se acopere o prostie", a declarat Lucian Bolcaş imediat după ce Premierul Emil Boc şi-a încheiat discursul despre cumulul salariului şi al pensiei de la stat.

Emil Boc a declarat miercuri că "Guvernul îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia nimeni în România nu trebuie să cumuleze, de la stat, salariul cu pensia".

"Decizia noastră are la bază cel puţin trei argumente. În primul rând e vorba de un act de dreptate şi în ultima instanţă este un act moral. Nu e firesc ca o persoană care a primit plăţi compensatorii de ordinul miliardelor de lei, să primească după aceea o pensie de zeci de milioane de lei vechi şi după aceea să se reangajeze şi să primească un salariu de zeci de milioane de lei şi să le cumuleze pe toate. În al doilea rând este vorba de primenirea sistemului public. E nevoie de sânge proaspăt în sistem. În al treilea rând este vorba şi de realizarea unor economii bugetare", a declarat premierul Emil Boc.

Mai multe articole despre:
salarii Emil Boc Lucian Bolcaş