MENIU

Lippi declară că nu va mai antrena niciodată o echipă de club

Foto: http://www.iran-daily.com

Selecţionerul Italiei, Marcello Lippi, a afirmat miercuri că nu va mai pregăti o formaţie de club şi că intenţionează să se retragă din activitate după ce nu va mai conduce prima reprezentativă, informează ediţia online a Gazzetta dello Sport.

"Nu voi mai sta pe banca tehnică a unei formaţii după ce plec de la echipa naţională. Nu aş mai putea să suport ca după fiecare meci să răspund diverselor întrebări din partea presei", a spus Lippi, care a antrenat echipe precum Atalanta, Napoli, Inter sau Juventus. Alături de formaţia din Torino a câştigat cinci titluri de campion, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Cupa Italiei şi patru Supercupe.

Selecţionerul a comentat şi legea care prevede ca din ianuarie 2010 fanii care fac deplasările să deţină un anumit act de identitate emis de club. "Nu-mi place acest lucru. Va crea o formă de ghetou. Chiar dacă sunt selecţionerul naţionalei, pot să spun că nu-mi place decizia. Mă gândesc la fanii care sâmbătă seară, la cină, se gândesc să meargă la meciul viitor, din Milano sau Torino, dar nu pot pentru că nu au acest paşaport de suporteri. Nu-mi place această formă de identificare a oamenilor, mai ales când este vorba despre fani de fotbal", a explicat acesta.

Tehnicianul a mai spus că fotbalul este afectat de criza economică şi trebuie să urmeze modelul echipelor de Formula 1 în privinţa reducerii cheltuielilor, iar fotbaliştii să nu mai primească salarii exagerate.

Lippi consideră că echipa naţională ar putea să devină una multietnică şi a dat ca exemplu Germania, care a câştigat Campionatul European Under 21 cu fotbalişti născuţi în alte ţări.
Mai multe articole despre:
Italia selecţioner Marcello Lippi