MENIU

Liga Europa / Tamaş a adus prima victorie pentru Dinamo în grupă, 1-0 cu Sturm Graz

Foto: NewsIn

Dinamo a câştigat la limită, scor 1-0, primul meci din grupa F a Ligii Europa, disputat joi, în deplasare, contra austriecilor de la Sturm Graz. Victoria \"câinilor\" a fost adusă de un gol reuşit de fundaşul Gabriel Tamaş (81), după ce alte două reuşite ale lui Andrei Cristea şi Alexe au fost anulate pentru ofsaid.

Deşi a dominat clar în prima repriză, şi şi-au creat numeroase ocazii de gol, la pauză scorul a fost tot 0-0. Tot în prima repriză, "câinii" au avut şi un gol anulat pentru ofsaid la Andrei Cristea (28), iar Ousmane N\'Doye a irosit o şansă uriaşă, şutând direct într-un fundaş advers, din interiorul careului (37).

Singura ocazie clară a gazdelor de la Sturm Graz a venit în minutul 35, când, la primul corner de care au beneficial, Hlinka a reluat bine cu capul, la colţul scurt, fără probleme, însă, pentru Dolha.

În repriza secundă, gazdele au dat dovadă de ceva mai multă insistenţă în ofensivă, dar tot nu au reuşit să-i dea emoţii lui Dolha. "Câinii" au continuat să se apere sus şi să facă un pressing agresiv, împiedicând adversarul să construiască, iar Andrei Cristea l-a făcut din nou pe Gratzei să tremure atunci când a reţinut cu probleme un nou şut bun al atacantului dinamovist.

Marius Alexe, jucător adus înapoi de la Astra, unde fusese împrumutat la începutul sezonului, a trimis şi el mingea în plasă (60), dar, la fel ca în prima parte, golul a fost anulat pentru ofsaid.

Odată cu trecerea timpului, tensiunea a început să crească, iar N\'Doye a fost la un pas de o încăierare la mijlocul terenului şi a fost avertizat. Jocul a devenit unul pe contre, austriecii având două mari ocazii în minutul 74, iar Alexe ratând cu poarta goală după o nouă respingere greşită a lui Gratzei.

Liniştea s-a instalat apoi în tabăra dinamovistă în minutul 81, când fostul căpitan al echipei, Gabriel Tamaş, a marcat cu un şut năpraznic de la marginea careului, după ce defensiva gazdelor a respins la un corner executat de nou intratul Niculescu.

Deşi pe final austriecii au mai avut câteva ocazii bune de a marca şi au cerut şi un penalty, rezultatul de pe tabelă a rămas neschimbat, iar Dinamo şi-a început aventura europeană cu o victorie meritată.

CASETA TEHNICĂ:

STURM GRAZ - DINAMO BUCUREŞTI 0-1 (Tamaş 81)

Sturm Graz: Gratzei - Sonnleitner, Feldhofer (Bukwa 83), Schildenfeld, Kandelaki - Jantscher, Hlinka, Weber (Hassler 83), Holzl - Beichler (Lavric 72), Muratovic. Antrenor: Franco Foda.

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Tamaş, Goian, Zie Diabate - Torje (Ze Kalanga 80), N
\'Doye, Kone (Boştină 90), Ad. Cristea (Cl. Niculescu 76)  - A. Cristea, Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonaşe galbene: Beichler 71 / N\'Doye 71, L. Goian 83

Arbitri: Tony Asumaa - Jukka-Pekka Koskela, Matti Heininen - Mattias Gestranius, Jouni Hyytia (ultimii doi sunt asistenţi adiţionali) - toţi din Finlanda

Stadion: Graz Liebenau; Spectatori: 15.000 

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida STURM GRAZ - DINAMO, scor 0-1.