MENIU

Liga Campionilor - Mircea Lucescu: Nu voiam să întâlnim o echipă din România

Foto: NewsIn

Antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, marţi, că nu ar fi dorit să întâlnească o grupare din România în preliminariile Ligii Campionilor şi a subliniat că speră ca echipa sa să obţină în meciul tur cu FC Timişoara un rezultat care să-i permită să abordeze liniştită returul de pe "Dan Păltinişanu".

"Nu mi-aş fi dorit în niciun fel o echipă românească, aşa cum acum trei ani nu mi-am dorit Rapidul. Nu am vrut să joc cu o echipă din România din cauza atmosferei care se crează, dar suntem profesionişti şi ne facem datoria. Timişoara este o echipă foarte bună, bine construită fizic de Uhrin. Are jucători din multe ţări, care au fost ales în special pentru calităţile lor fizice. Au pierdut campionatul din cauza unor meciuri pierdut la finalul sezonului. Ar fi meritat să câştige, au dominat campionatul prin joc şi rezultate", a spus Lucescu.

Tehnicianul vicecampioanei Ucrainei a vorbit despre întâlnirea cu fostul său elev, Ioan Ovidiu Sabău, aflat acum pe banca tehnică a Timişoarei: "Sabău este un antrenor extraordinar de disciplinat, profesionist sută la sută, echipa are o bună organizare de joc. Sigur că el cunoaşte multe din metodele mele, iar eu multe din calităţile lui. Va fi un meci dificil, trebuie să obţinem calificarea de aici, la Timişoara va fi o atmosferă incendiară, echipa are cei mai înfocaţi suporteri din România".

Mircea Lucescu a precizat că se simte bine după problemele de la inimă şi a subliniat că "totul este sub control, iar rezultatul analizelor este perfect". El a adăugat că medicii i-au spus că îşi poate relua activitatea şi va merge alături de echipă la Timişoara, pentru că nu are nicio restricţie. Lucescu a mai spus că probabil Răzvan Raţ va reveni după accidentare în partida retur.

Meciul Şahtior-FC Timişoara, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 20:00, la Doneţk.