MENIU

Liberalii depun lege pentru micşorarea numărului de ministere şi agenţii guvernamentale

Foto: www.cdep.ro

Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a anunţat vfineri depunerea unei propuneri legislative, în septembrie, prin care să se restructureze aparatul guvernamental, prin reducerea numărului de ministere şi agenţii, opţiunea fiind pentru desfiinţarea ministerelor Turismului, Tineretului şi Comunicaţiilor.

Chiţoiu a precizat că, în prima săptămână parlamentară din septembrie, PNL va depune o propunere legislativă privind restructurarea aparatului guvernamental, cu scopul reducerii cheltuielilor guvernamentale. Vicepreşedintele liberal a propus, astfel, reducerea numărului de ministere şi de agenţii guvernamentale, dând drept exemplu de ministere care trebuie desfiinţate pe cel al Turismului, al Tineretului şi Sportului, al Comunicaţiilor şi cel pentru relaţia cu Parlamentul, care pot funcţiona ca simple agenţii în subordinea Guvernului.

În plus, liberalii doresc ca toate ministerele economice să fie integrate într-un singur minister.

Executivul a anunţat că, pe 2 septembrie, îşi va angaja răspunderea pe mai multe proiecte, printre care şi cel privind reducerea cheltuielilor bugetare.

O altă propunere a liberalilor se referă la vânzarea tuturor participaţiilor minoritare ale statului. "Acum, statul, prin participaţiile pe care le are, nu se bucură decât pentru satisfacerea clientelei politice, prin reprezenaţii în adunările generale sau în CA-uri. Dividende statul nu încasează de la niciunul dintre aceşti operatori economici", a explicat liberalul.

Chiţoiu a mai anunţat şi depunerea unor propuneri legislative legate de îmbunăţirea capacităţii administrativ-fiscale, în condiţiile actualelor probleme de colectare a taxelor şi impozite.