MENIU

Lecţii de prevenire a dezastrelor, într-o carte coordonată de elevi

Foto: wordpress.com

Copiii vor putea să înveţe cum să prevină dezastrele naturale şi ce să facă în cazul producerii acestora dintr-o carte lansată de organizaţia Salvaţi Copiii România, în cadrul unui proiect inovativ coordonat chiar de către cei mici.

Volumul "Să învăţăm să prevenim dezastrele" este urmarea colaborării cu elevii din trei unităţi de învăţământ expuse la dezastre, cu sprijinul organizaţiei Salvaţi Copiii. Este vorba despre şcoala nr. 71 "Ivan Ducici" din sectorul 2 al Capitalei, a cărei clădire prezintă un risc ridicat în caz de cutremur, şi de două şcoli din Rast (judeţul Dolj) şi Chiselet (Călăraşi) - localităţi afectate sever de inundaţiile din 2006.

Proiectul de prevenire a dezastrelor, iniţiat şi sprijinit de Salvaţi Copiii Suedia, este implementat în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Grupul la Nivel Înalt pentru Copiii României.

În următoarea perioadă, autorii cărţii vor merge prin şcoli pentru a le explica elevilor cum să prevină incendiile şi ce să facă în caz de cutremur sau inundaţii.