MENIU

Lansarea rachetei nord-coreeene a evidenţiat slăbiciunile sistemului de armament de la Phenian

FOTO: nyhederne.tv2.dk

Lansarea rachetei nord-coreeene a evidenţiat slăbiciunile sistemului de armament de la Phenian, incapabil să urmărească traiectoria dispozitivului, a informat marţi presa sud-coreeană.

Potrivit ziarului Joong Ang Ilbo, o navă nord-coreeană care urma să strângă resturile rachetei s-a întors din drum, din cauza unei avarii, iar un avion Mig-21, care proteja locul lansării, s-a prăbuşit.

"Coreea de  Nord a reuşit să lanseze o rachetă, dar autorităţile de pe Phenian au fost cam dezorganizate", a spus o sursă.

"Coreea de Nord a pretins că a reuşit să plaseze un satelit pe orbită, dar ea nu ştie unde a căzut lansatorul, pentru că nu are niciun radar pentru a urmări ruta lansatorului pe mai multe mii de kilometri", potrivit ziarului.

Ministerul sud-coreean al Apărării a refuzat să comenteze.

Marţi, Institutul de cercetare pentru ştiinţă şi securitate a difuzat fotografii din satelit ale lansării rachetei nord-coreene, furnizată de DigitalGlobe şi prezentate ca primele fotografii făcute publice.

Lansarea rachetei a fost criticată de occidentali, dar deocamdată nu s-a ajuns la un acord şi a ONU pentru condamnarea operaţiunii.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord ONU rachetă Phenian