MENIU

India vrea să producă un laptop ce va fi vândut cu zece dolari

Foto: simalexgroup.ro

India urmează să producă un laptop al cărui preţ de vânzare va fi de zece dolari, destinat zecilor de milioane de şcolari din mediul rural, potrivit agenţiei oficiale de presă Press Trust of India.

Calculatoarele, cele mai ieftine din lume, vor fi produse în cadrul unui program educaţional guvernamental în valoare de 46 miliarde rupii (939 milioane dolari), potrivit aceleaşi agenţii. Secretarul educaţiei R.P. Agrawal a asigurat că acest laptop "revoluţionar" va putea fi disponibil în aproximativ şase luni.

"După finalizarea procesului de producţie, calculatorul se va vinde cu zece dolari americani. Părinţi vor putea cumpăra uşor acest produs pentru copii", a declarat acesta. Calculatorul ar urma să aibă conexiune wireless pentru internet.

În urmă cu câteva luni, guvernul indian a refuzat un proiect pentru producerea unui calculator de 100 dolari, propus de informaticianul american Nicholas Negroponte de la Institutul de Tehnologie din Massachutts (MIT), invocând costuri de producţie reale mult mai mari.
Mai multe articole despre:
şcoală elevi India laptop calculator