MENIU

În România, 98% dintre plaje respectă standardele internaţionale, potrivit unui studiu britanic

Foto: panoramio.com

Calitatea plajelor din România a înregistrat în 2008 cea mai semnificativă îmbunătăţire din Uniunea Europeană (UE), în contextul în care 98% dintre plaje respectă standardele internaţionale, după ce anul trecut, 20% dintre acestea nu au întrunit criteriile cerute.

Elsewhere in Europe, Romania made the biggest improvement with 98 percent compliance, against 20 percent of beaches that missed the grade last year.

Potrivit unui raport întocmit de Marine Conservation Society, toate plajele din Olanda au întrunit standardele minime pentru al patrulea an consecutiv, în timp ce Grecia şi Cipru au avut, de asemenea, o situaţie bună.

"Sunt mulţumit să observ că, în ansamblu, calitatea apei din zonele de scăldat se îmbunătăţeşte simţitor în Uniune", a declarat comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas.

În UE, 88,6% dintre plaje au repectat criteriile mai aspre din 2008, în creştere cu 2,5% faţă de 2007.

Ciprul a fost ţara cu cel mai mare procent de ape de scăldat conforme cu standardele UE, de 98,2%. Pe locul al doilea se află Grecia, cu 97,7%, urmată de Franţa, cu 96,3%.

În Marea Britanie, calitatea plajelor a scăzut simţitor, numărul plajelor ce nu au întrunit criteriile internaţionale crescând cu 50%. Numai Polonia şi Belgia s-au situat în urma Marii Britanii, însă în aceste ţări situaţia dă semne de îmbunătăţire.
Mai multe articole despre:
UE Marea Britanie Cipru plaje standarde calitate nisip