MENIU

În Italia continuă campania împotriva străinilor

Foto: comunegerenzano.it

Un primar italian a lansat o campanie pentru a-i încuraja pe cetăţeni să nu închirieze apartamente sau să vândă locuinţe imigranţilor.

Cristiano Borghi, primarul din Gerenzano, în nordul Italiei, a trimis o scrisoare oficială cu antetul consiliului local către toţi locuitorii oraşului cerându-le să ia măsuri pentru a împiedica accesul imigranţilor.
 
El a scris: "Vrem să evităm o invazie a imigranţilor în oraşul nostru. Dacă iubeşti Gerenzano, atunci mă vei susţine în această decizie. Dacă nu vei urma sfatul nostru, riscăm o invazie a imigranţilor, iar atunci nu vom mai fi în siguranţă la lăsarea întunericului".
Regiunile din nordul Italiei sunt cunoscute pentru poziţia puternică a Ligii Nordului, un partid extremist care militează împotriva accesului imigranţilor în ţară.
Borghi a adăugat: "Împreună cu echipa mea, întotdeauna am luat măsuri pentru a împiedica accesul imigranţilor. De aceea nu construim locuinţe sociale din banii publici, din banii voştri – pentru că ar fi luate apoi de imigranţi."
Mai multe articole despre:
Italia imigranţi imigranţi Italia