MENIU

În bazinul hidrografic Argeş-Vedea a fost depăşit pragul critic de precipitaţii pe două râuri

Foto: chairmanted.com

Pragul critic de precipitaţii a fost depăşit la două staţii hidrometrice din bazinul hidrografic Argeş-Vedea, una de pe râul Dâmboviţa şi alta pe râul Cârcinov.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia Apelor Argeş Vedea Piteşti, duminică a fost depăşit pragul critic de precipitaţii la staţia hidrometrică Lunguleţu, pe râul Dâmboviţa, unde, în mai puţin de trei ore, au căzut 18.5 l/ mp, şi la SH Dobreşti, pe râul Cârcinov, unde au căzut 17.5 l/ mp de precipitaţii în decurs de două ore.

În numai câteva ore, în bazinul hidrografic Argeş-Vedea s-au înregistrat precipitaţii generalizate, sub formă de averse, fiind înregistrate maxime în nouă staţii hidrometrice din administrarea  Direcţiei Apelor Argeş Vedea (DAAV) Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Apelor Argeş Vedea Piteşti, nu s-au înregistrat depăşiri ale cotelor de apărare la nici o staţie hidrometrică din Bazinul Hidrografic Argeş Vedea.

O singură gospodărie din oraşul Topoloveni a fost inundată, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a intervenit, evacuând aproximativ 40 mc de apă. În ceea ce priveşte drumul forestier din comuna Lereşti care s-a rupt sâmbătă seara, din cauza scurgerilor de pe versanţi, 25 de persoane din cadrul SVSU Lereşti au acţionat pentru deblocarea drumului din zona cabanei Cuca.

Mai multe articole despre:
Argeş precipitaţii bazin