MENIU

"Il Giornale" cere expulzarea prostituatelor românce din Italia

Foto: adevarul.ro

Cotidianul italian "Il Giornale", controlat de familia primului ministru Silvio Berlusconi, implicat într-un megascandal sexual în Peninsulă, cere expulzarea prostituatelor românce, criticând faptul că autorităţile judiciare italiene le dau drumul de fiecare dată deoarece sunt cetăţeni europeni.

Într-un editorial publicat luni, "Il Giornale", citat de adevarul.ro, critică sistemul juridic, care nu repatriază nici măcar o prostituată care provine dintr-un stat european, cu toate că nu au nicio problemă în a le trimite înapoi în ţările de origine pe cele care provin din spaţiul extracomunitar.

Potrivit publicaţiei italiene, un decret  adoptat de Executivul de la Roma după cazul Mailat permite forţelor de ordine şi autorităţilor locale să îi expulzeze şi pe cetăţenii comunitari care reprezintă un pericol pentru siguranţa publică sau nu dispun de mijloace de întreţinere pe teritoriul italian, însă judecătorii nu consideră prostituatele un pericol social.

În Italia prostituţia nu este o infracţiune penală, ci doar o contravenţie care se amendează. Doar proxeneţii sunt vizaţi de codul penal italian, astfel că, "fetiţele cu firma UE, aproape toate românce, se pot întoarce aproape nederanjate să facă trotuarul", scrie "Il Giornale".