MENIU

Geoană le-a cerut românilor să fie uniţi pentru a înlătura \"regimul blestemat Băsescu\"

Foto: RTV

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, lansat oficial candidat la preşedinţie, a ţinut la congresul PSD+PC un discurs în care l-a identificat pe Traian Băsescu drept principalul \"inamic\" al ţării şi a făcut apel la toate forţele pentru a nu-i permite acestuia \"să distrugă România\".

"Pentru ţară şi pentru români, Traian Băsescu este o năpastă, mai sunt 50 de zile şi scăpăm ţara de el. Acum când ne este cel mai greu Traian Băsescu a aruncat ţara în criză politică şi vreau să vă spun cât se poate de limpede, Traian Băsescu este de vină de situaţia în care suntem acum. Criză, numele tău este Băsescu. Ştie că pierde alegerile şi pentru asta e în stare să sacrifice totul, pentru a se agăţa de putere. A dărâmat guvernul, îi minte pe români, vrea să fure alegerile, noi trebuie să-l oprim, mai sunt 50 de zile, trebuie să-l oprim. Nu-i pasă de nimeni şi de nimic, vrea cu orice preţ să mai câştige un mandat, noi şi românii de bună credinţă trebuie să-l oprim", a declarat Geoană. De altfel,  el a punctat în nenumărate rânduri că social-democraţii mai au 50 de zile până la alegerile prezidenţiale când "trebuie" să-l înfrângă pe actualul şef al statului şi s-a referit insistent, în contrapartidă la regimul Băsescu, la "o singură Românie".

De asemenea, Geoană s-a arătat încrezător în şansele sale, făcând apel la ultimile victorii electorale ale PSD. "Partidul nostru a câştigat ultimele trei bătălii electorale. Asta este cea mai importantă. L-am bătut pe Băsescu şi pe cei care-l ascultă orbeşte de trei ori în ultimii trei ani de zile, iar împreună îl vom mai batem o dată, de data asta definitiv.(... ) Spuneţi tuturor că a transformat Guvernul într-o unealtă a familiei işi a camarilei sale. Băsescu şi-a dărâmat propriul Guvern, şi-a scufundat propriul guvern, Traian Băsescu duce România spre naufragiu, spre izolare, sărăcie şi dezastru, noi trebuie să-l oprim", a fost apelul lui Geoană.

Totodată, liderul PSD a folosit sloganul lui Băsescu din 2004, devenit celebru. "La aceste alegeri, români, vreau să vă întreb, trăiţi bine? Unde sunt dreptatea şi adevărul de acum 5 ani?", a întrebat retoric Geoană, iar oamenii din sală i-au dat diverse răspunsuri: "nu ştim", "la coşul de gunoi", "jos Băsescu!".

El le-a cerut social-democraţilor şi românilor să i se alăture pentru "un nou proiect pentru România" şi "un plan concret pentru ieşirea din criză". "Suntem în faţa celei mai importante campanii electorale în ultimii 20 de ani, România se află la răscruce de drumuri, împreună am răsturnat o dictatură, împreună am dus ţara în NATO şi UE, dar nu am ajuns încă la destinaţie, mai avem mult de mers. Drumul nu e uşor dar este în faţa noastră, mai sunt 50 de zile şi vă cer alături de mine să mergem pe acest drum. Mai sunt 50 de zile şi vă chem alături de mine să contruim o singură Românie", a mai afirmat Geoană. Liderul PSD a promis că până de Crăciun social-democraţii vor "da" României un nou preşedinte, un nou guvern şi o nouă majoritate.

"Cred în voi şi vreau ca şi voi să credeţi în mine! Am ţinut PSD unit şi l-am adus la victorie, dragi români, acelaţi lucru voi face şi pentru România", a mai susţinut Geoană.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a cerut participanţilor la Congresul Extraordinar, care l-a validat candidat la prezidenţiale, să constate încetarea existenţei coaliţiei cu PD-L şi un mandat de a folosi mijloacele politice pentru înlăturarea Guvernului Boc.

"Singura ţeapă a lui Băsescu a fost cea dată poporului român. A distrus Guvernul, a distrus economia, nu-i vom permite să distrugă România şi veniţi alături de mine pentru a împiedica această năpastă să se întâmple", a spus Geoană.