MENIU

Fininvest, holdingul lui Berlusconi, trebuie să despăgubească un concurent cu 750 milioane euro

Foto: piazzaffari.info

Fininvest, holdingul ce aparţine lui Silvio Berlusconi, a fost condamnat să plătească 750 milioane euro către societatea concurentă CIR SpA, după ce a corupt un judecător pentru a prelua controlul asupra firmei Mondadori în anii 1990, a anunţat compania CIR, citată de AFP.

În 1991, un tribunal din Roma a permis Fininvest să preia controlul asupra editorului Mondadori, în detrimentul holdingului CIR, deţinut de Carlo de Benedetti, vechi rival al premierului intalian.

O curte penală l-a declarat în 2007 pe fostul avocat al lui Berlusconi, Cesare Previti, vinovat de mituirea unuia dintre cei doi magistraţi ce s-au pronunţat în favoarea Fininvest. Silvio Berlusconi a fost absolvit de orice responsabilitate în această afacere.

"După aproape 20 de ani de la actul fraudulos de preluare a societăţii italiene Mondadori şi după verdictul ce a confirmat într-un tribunal penal că un judecător a fost corupt, s-a făcut în sfârşit dreptate la tribunalul civil", a declarat Carlo de Benedett, preşedinte onorific al CIR.

Fininvest a anunţat că ar putea face recurs la această decizie, după ce va analiza concluziile judecătorului, a anunţat agenţia Ansa.