MENIU

Financial Times va disponibiliza 80 de angajaţi, din cauza crizei financiare

Foto: gcal.ac.uk

Financial Times va concedia 80 de angajaţi, echivalent cu 5% din totalul forţei de muncă, în cadrul unei restructurări ce are scopul de a adapta activităţile la condiţiile de recesiune mondială.

Cotidianul economic britanic, parte a grupului Pearson, a fost până în prezent relativ neafectat de reducerea contractelor de publicitate, ce a determinat un număr mare de publicaţii concurente să recurgă la disponibilizări.

Săptămâna trecută, ziarul canadian Globe & Mail a anunţat o scădere a efectivelor cu 10%, iar Dow Jones & Co, deţinut de grupul News Corp şi proprietarul Wall Street Journal, a recurs la îngheţarea salariilor pentru a evita suspendările de posturi.

Directorul general Financial Times, John Ridding, a explicat în cadrul unei note adresate personalului: "Trebuie să ne concentrăm în mod special pe eficacitate şi pe productivitate. Asigurarea stabilităţii financiare este esenţială pentru menţinerea calităţii jurnalistice".

Acesta a adăugat că priorităţile FT pentru 2009 includ investiţii în cadrul paginii de internet FT.com, ce ar trebui să depăşească, până la sfârşitul lunii, 1 milion de abonaţi cu plată, precum şi lansarea unor noi publicaţii.