MENIU

Filmul "Poliţist, adjectiv" al regizorului Corneliu Porumboiu a primit premiul juriului secţiunii "Un certain regard", la Cannes

Foto: REALITATEA.NET
Filmul prezintă povestea unui tânăr poliţist din provincie care îşi pierde încrederea chiar în legile pe care trebuie să le aplice.

Cinematografia românească produce în continuare succese. Filmul "Poliţist, adjectiv" al regizorului Corneliu Porumboiu a fost distins cu premiul juriului secţiunii "Un certain regard". Corneliu Porumboiu a mai primit, sâmbătă, şi premiul presei de specialitate de la Cannes (FIPRESCI - Fédération Internationale de la Presse Cinématographique).

Filmul prezintă povestea unui tânăr poliţist din provincie care îşi pierde încrederea chiar în legile pe care trebuie să le aplice. Protagonistul peliculei este Dragoş Bucur, care joacă alături de Vlad Ivanov şi Cosmin Seleşi.

"Poliţist, adjectiv" a fost lăudat şi de presa americană fiind considerat de publicaţia LA Weekly cel mai bun film în afara competiţiei principale. 

Porumboiu a mai câştigat la Cannes, în 2006, două premii, Camera d'Or şi Label Europa Cinemas, pentru filmul "A fost sau n-a fost?". 

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial pe 13 mai şi se va încheia pe 24 mai.

Mai multe articole despre:
film Corneliu Porumboiu Cannes Polițist adjectiv