MENIU

Echipă naţională, desfiinţată pentru lipsă de performanţă şi indisciplină

<descriere>

Decizia incredibilă a fost luată de oficialii din Guineea, după ce echipa naţională a terminat dezastruos campania de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Există şi locuri în care lipsa de performanţă şi indiciplina fotbaliştilor se plăteşte. S-a întâmplat în Guineea, unde prestaţia slabă a jucătorilor la echipa naţională, în preliminariile pentru CM 2010, i-a costat scump pe aceştia. Staff-ul tehnic a fost demis, iar echipa naţională desfiinţată!

\"Echipa naţională de fotbal a Guineei a fost dizolvată pentru lipsă de performanţă şi indisciplină\", a explicat ministrul sporturilor din statul african, citat de o sursă AFP.

Decizia vine la două zile după înfrangerea, scor 3-0, în faţa vecinilor din Coasta de Fildeş, eşec care a consfiinţit ultimul loc pentru Guineea, în grupa E a preliminariilor pentru Africa de Sud, şi, implicit, ratarea calificării la Mondialul de anul viitor.

Cel mai probabil va urma şi o reacţie din partea FIFA. Forul mondial interzice orice interferenţă a politicului în sport şi ar putea exclude Guineea, pe mulţi ani, din competiţiile internaţionale.

Mai multe articole despre:
indisciplină Guineea desfiinţare