MENIU

E. Boc: N-ar fi existat nicio problemă cu plata salariilor dacă nu cădea Guvernul

E. Boc: Dacă Guvernul nu era demis, primeam tranşele de la FMI şi de la CE în decembrie
Foto: RTV

Dacă nu cădea Guvernul, nu exista nici cel mai mic risc ca anul acesta să avem o problemă cu plata salariilor, a pensiilor, a alocaţiilor sociale şi a banilor pentru investiţii, a spus premierul interimar Emil Boc, sâmbătă, la Realitatea TV.

"Dacă Guvernul nu era demis, Fondul şi Comisia erau în 28 octombrie la Bucureşti, se constata că ne-am îndeplinit obligaţiile şi primeam tranşele în decembrie", a spus Emil Boc.

Potrivit premierului interimar, "acum, după căderea Guvernului determinată de PSD şi PNL, amânându-se, există riscul ca, dacă nu se formează un guvern în perioada următoare şi cei de la Fond îşi amână vizita", tranşa din decembrie să nu mai vină şi astfel, există "un anumit risc de a nu putea plăti în integralitate salariile şi pensiile".

"Cât voi fi la Palatul Victoria, vreau să-i asigur pe români că voi lua toate măsurile necesare pentru a lua şi banii de investiţii şi pentru subvenţiile pentru agricultură", a spus Emil Boc.

Totodată, primul-ministru interimar a avertizat că "s-ar putea să ne coste mult mai mult plata salariilor şi a pensiilor în decembrie decât dacă am fi primit banii de la CE şi FMI".

"Lucrez la un scenariu responsabil prin care chibzuim fiecare ban pe care îl avem în buget pentru cheltuirea lui corectă şi, în funcţie de decizia pe care o vor avea CE şi FMI, vom decide de unde ne vom împrumuta, dar la un preţ mai mare, de pe piaţa internă sau din alte surse", a completat Emil Boc.

"Până în ultima clipă a mandatului voi face ce trebuie pentru ţară şi pentru a respecta angajamentele României. Niciodată nu m-am agăţat de un scaun. Voi sta aici cât trebuie", a încheiat premierul interimar Emil Boc.
Mai multe articole despre:
PNL guvern PSD salarii premier Emil Boc FMI Palatul Victoria