MENIU

Doi tineri daţi în urmărire în Luxemburg au fost prinşi de poliţiştii timişeni

foto: NewsIN

Poliţiştii din Buziaş, judeţul Timiş, au reţinut doi urmăriţi internaţional pentru furt calificat, pe numele cărora autorităţile din Luxemburg au emis mandate europene de arestare.

Autorităţile din Luxemburg au emis mandate europene de arestare pe numele a doi tineri din Buziaş- A. Lucian Nicolae, de 31  de ani şi Ş. Ionel Florin, de 28 de ani. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş, cei doi făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, care activa în Luxemburg.

“Membrii acestui grup, în perioada 2005-2007, au sustras din mai multe societăţi comerciale bani şi aparatură electronică, în deosebi, laptopuri şi televizoare LCD  pe care le comercializau la diverse persoane din întreaga Europă. Persoanele în cauză au fost reţinute, iar apoi prezentate Curţii de Apel Timişoara în vederea confirmării mandatelor europene de arestare”, se arată în comunicatul de presă al poliţiei.

Cele două persoane se află în arestul IPJ Timiş şi urmează să fie extrădate autorităţilor din Luxemburg în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, la începutul lunii februarie a fost identificat un alt bărbat de 27 de ani, tot din Buziaş, care făcea parte din acelaşi grup infracţional organizat. Acesta a fost predat autorităţilor franceze în data de 27 februarie 2009, ca urmare a emiterii unui mandat european de arestare. Persoanele au fost identificate de către poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buziaş.

Mai multe articole despre:
Timişoara Luxemburg Poliţia furt calificat