MENIU

Dinamo a umilit Gloria Bistriţa, după hattrick-ul lui Niculae

Foto: www.dinamomania.net

Dinamo a învins Gloria Bistriţa cu scorul de 5-0 prin golurile lui Marius Niculae (20), (56), (72), Miranda (84), Ionel Dănciulescu (92), în etapa a 26-a a Ligii I.

Început curajos al Bistriţei, care încearcă să aibă o posesie cât mai bună. În schimb pentru Dinamo, înfrângerea de la Iaşi se pare că ar fi lăsat urme. Rednic a făcut schimbări majore în componenţa echipei faţă de meciul cu Poli Iaşi. În primele minute se resimte absenţa lui Moţi, dar şi a lui Torje, jucători suspendaţi.

Prima parte a meciului dă frisoane suporterilor dinamovişti. Diogo (min 5) dă emoţii fanilor alb-roşii cu un şut puternic, dar este blocat de Tamaş.

Până în minutul 20 Dinamo nu a avut nicio ocazie la poarta lui Tătăruşanu.

Bistriţa are o aşezare elastică şi încearcă să facă presing. Gloria reuşeşte să neutralizeze foarte bine atacul lui Dinamo în prima repriză. Apărarea lui Dinamo dă semne de slăbiciune la o ocazie din minutul 25 a Gloriei Bistriţa. Enescu îi pasează lui Diogo care şutează din 6 metri, dar Lobonţ intervine.

Dinamo îşi revine imediat, în minutul 26 dinamoviştii sunt foarte aproape de golul doi, dar bistriţenii se trezesc în ultimul moment. În minutul 33, câţiva centimetri îi mai lipsesc lui Boştină să ajungă la minge înaintea portarului, o fază extrem de periculoasă la poarta Bistriţei. Gloria are probleme pe flancul drept, Păun pierde uşor mingea. Înainte de pauză Ze Kalanga trage un şut puternic de la 20 de metri, deviat însă de Tătăruşanu.

Repriza întâi este echilibrată, bistriţenii se menţin pe poziţii. Totuşi Dinamo încheie în avantaj după golul lui Marius Niculae.

Gloria Bistriţa dă dovadă că este capabilă să pună probleme şi în repriza a doua. Bistriţenii încep în forţă. 

În minutul 56 Boştină trimite în careu, iar Marius Niculae reia cu capul în poarta adversă şi reuşeşte dubla. Jocul se mai domoleşte însă doar pentru câteva minute. Marius Niculae reuşeşte un hattrick, 3-0 pentru Dinamo. Niculae urcă pe primul loc în clasamentul golgeterilor.

Lobonţ iese de pe teren accidentat. Pentru că Dinamo a efectuat toate schimbările, omul meciului, Marius Niculae intră în poartă şi nu se face de râs nici în postura de portar. Dinamoviştii continuă în inferioritate numerică. În minutul 84 Zicu pătrunde în careu, mingea ajunge la Miranda care înscrie cu un şut de la 11 metri.

Bistriţenii îşi revin cu greu după hattrick-ul lui Marius Niculae. Gloria Bistriţa devine un adversar doborât, după ce Dănciulescu (92) înscrie cu un şut de la 10 metri, pentru 5-0 în favoarea gazdelor.

Un meci aproape perfect pentru Dinamo dacă Lobonţ nu s-ar fi accidentat.

Caseta tehnică:

DINAMO - GLORIA BISTRIŢA 5-0 (Niculae 20, 56, 73, Miranda 84, Dănciulescu 90+2)

Dinamo: Lobonţ - Scarlatache, Goian,Tamaş, Simao - Ze Kalanga (Zicu 62), Papa Malick (Miranda 75), Boştină, Cristea - Niculae, Niculescu (Dănciulescu 58). Antrenor: Mircea Rednic.

Gloria Bistriţa: Tătăruşanu - Păun, Azevedo, Ciucă, Velcovici - Mureşan, Enescu (Nalaţi 59) - Hora, Băjenaru (Negrean 80), Diogo - Borbely (Zaharia 67). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Boştină 60, Scarlatache 83, Simao 90+2 / Velcovici 47

Arbitri: Laurenţiu Danşa - Monica Rigo, Cătălin Savu

Stadion: Dinamo; Spectatori: 2.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida DINAMO-GLORIA BISTRIŢA, scor 5-0

Mai multe articole despre:
Dinamo Gloria Bistriţa Ze Kalanga Marius Niculae