MENIU

Deputaţii nu au fost de acord cu trecerea Palatului Copiilor de la Educaţie la Primăria Capitalei

Foto: wikimedia.org

Camera Deputaţilor a respins, marţi, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului Tăriceanu, care prevedea trecerea Palatului Copiilor din subordinea Ministerului la Primăria Capitalei, decizia fiind criticată de reprezentanţii opoziţiei.

Propunerea de respingere a Ordonanţei a fost adoptată cu 202 voturi favorabile, 44 "împotrivă" şi cinci abţineri. Ordonanţa a fost dezbătută pe articole luni, la discuţii participând şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ea a cerut plenului Camerei respingerea Ordonanţei de urgenţă, invocând faptul că la Palatul Copiilor se pregătesc loturile olimpice de elevi şi că este important ca acesta să rămână la Ministerul Educaţiei.

"Palatul Copiilor este necesar pentru derularea învăţământului de tipul non-formal", a mai spus Andronescu. Liderul grupului UDMR, Marton Arpad, şi deputatul PNL, Ionuţ Stroie, au criticat propunerea ministrului, arătând că ea contravine principiilor descentralizării. "Am înţeles că Guvernul vrea să vină cu un pachet al descentralizării, în care se doreşte chiar ca să se dea toate şcolile autorităţilor locale", a spus udemeristul.

La rândul său, Stroie a  precizat că Palatul Copiilor a beneficiat doar de o finanţare infimă din partea Ministerului Educaţiei, iar Primăria Capitalei are pregătite sume pe 2009 pentru investiţii şi consolidarea Palatului.

În replică, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a spus că PDL susţine descentralizarea, dar nu făcută oricum, şi că cei care doresc trecerea Palatului Copiilor la Primăria Capitalei urmăresc de fapt terenul de 25 hectare aferent Palatului.

Mai multe articole despre:
parlament minister Palatul Copiilor