MENIU

Dan Petrescu rămâne sceptic: N-am realizat nimic, am bătut Dinamo şi atât!

Foto: NewsIn

Victoria obţinută de Unirea Urziceni în meciul cu Dinamo, 1-0, şi faptul că ialomiţenii au ajuns lideri în Liga I cu două etape înainte de finalul campionatului nu sunt suficiente pentru ca antrenorul Dan Petrescu să se entuziasmeze. Fostul internaţional român îşi îndeamnă jucătorii la o bucurie măsurată, deoarece programul din ultimele două etape nu este deloc unul care să lase loc de vise despre titlul de campioană.

"N-am realizat nimic. Ce-am făcut? Nimic. Am bătut Dinamo şi atât. Dacă pierdem la Timişoara sau dacă facem egal, s-a dus tot ce am făcut frumos până acum. Matematic avem siguranţa că suntem în primele trei locuri. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Mai sunt două meciuri grele, pe viaţă şi pe moarte, pentru că Timişoara se bate pentru locul doi, iar Steaua pentru Europa League. Dinamo, în schimb, sunt convins că va face şase puncte fără probleme în ultimele meciuri. Aş fi vrut să am eu programul lor", a avertizat Dan Petrescu.

Tehnicianul formaţiei ialomiţene a subliniat că este foarte îngrijorat în privinţa meciului cu FC Timişoara, din etapa a 33-a, deoarece nu va putea conta pe trei jucători care au primit astăzi cartonaşe galbene, Iulian Apostol, Bruno Fernandes şi Ricardo Gomes. "Am trei jucători suspendaţi şi trebuie să găsesc soluţii pentru meciul cu Timişoara, pentru că acolo nu a câştigat decât Dinamo. Astăzi Apostol şi Ricardo au fost extraordinari la mijloc şi ne va fi foarte greu la Timişoara fără ei", a precizat Petrescu.

Dan Petrescu s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, cu atât mai mult cu cât înaintea acestui meci a decis să renunţe la sistemul de joc 4-4-2 şi să folosească o aşezare 4-3-3. "Am meritat să câştigăm şi cred că şi dinamoviştii ar trebui să fie fair-play şi să admită că Unirea a fost echipa mai bună. Scorul putea fi mai mare, dar am ratat ocazii incredibile, probabil din cauza dorinţei prea mari sau a impreciziei, dar să nu uităm că pe final am tremurat şi noi", a adăugat tenicianul.

Unirea Urziceni a devenit lider în Liga I, cu două etape înainte de finalul campionatului, cu un punct avans faţă de Dinamo, echipă pe care a învins-o, duminică, în etapa a 32-a a Ligii I, cu scorul de 1-0, prin golul înscris de Dacian Varga.
Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo Unirea Urziceni ETAPA A 32-A