MENIU

Cum să-ți transformi bucătăria într-un spațiu modern și funcțional: sfaturi și recomandări

Bucătăria este unul dintre cele mai folosite spații din casă și dacă simți că nu se mai ridică la standardele tale, poate ar fi momentul pentru niște schimbări.

Iată cum poți să-ți transformi bucătăria în spațiul modern la care visezi:

Organizează diverse zone de lucru

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a te asigura că bucătăria este practică și funcțională este să te gândești la zonele de lucru. Spre exemplu, poți așeza chiuveta bucatarie în zona unde obișnuiești să cureți legumele și restul alimentelor pentru le spăla mult mai repede. Blatul de lucru ar trebui să fie amenajat în zona aragazului, iar locul mașinii de spălat vase trebuie să fie lângă dulapul unde obișnuiești să ții vesela. O astfel de organizare ajută la creșterea eficienței în bucătărie. 

Schimbă mobila din bucătărie

Dacă ți-ai planificat zonele de lucru, te poți gândi și la un mobilier pe măsură, care să susțină această organizare. Alege o mobila bucatarie completa care să se potrivească spațiului disponibil, dar și stilului de amenajare al locuinței. Asigură-te că mobilierul este realizat din materiale de calitate și are suficient spațiu de depozitare. Dacă te decizi să schimbi și electrocasnicele, acum este momentul să le alegi – gândește-te încă de la bun început dacă le dorești încorporate în mobila de bucătărie. Dacă bugetul îți permite, consultă un designer de interior care să te ajute să maximizezi spațiul și să alegi cele mai bune soluții. Vizitele în magazinele de mobilă pot fi utile dacă nu ai inspirație în ceea ce privește stilul sau paleta de culori.

Optează pentru schimbări practice

Dacă nu ai buget pentru transformarea totală a bucătăriei, poți opta pentru mici schimbări care vor face diferența. Spre exemplu, o baterie chiuveta bucatarie premium în locul cele clasice poate aduce un plus de eleganță. Un sistem de iluminat al blatului de lucru, scaune noi în zona de dining, o hotă nouă sau un sistem mai eficient de organizare a veselei și a electrocasnicelor mici reprezintă modificări care nu necesită o investiție financiară mare, dar care cresc funcționalitatea acestui spațiu.

Important este ca orice schimbare pe care o faci în bucătărie să-ți aducă un plus nu doar la nivel de estetică, ci și la nivel practic. Investește în materiale de calitate, care nu se zgârie sau deteriorează prea repede, tocmai pentru a obține economii de bani pe termen lung. Dacă urmezi sfaturile de mai sus, vei obține o bucătărie funcțională, cu accente moderne!

Mai multe articole despre:
mobila bucatarie chiuveta bucatarie